Czerwiec – porady na… Pełnię smaku

Lesko

Ciepło, cieplej, gorąco… Co jeść żeby zaspokoić głód i jednocześnie czuć się lekko? Jak przyrządzać posiłki szybko i sprawnie, żeby nie tracić zbyt dużo słonecznych chwil?
Oto nasze propozycje aby usprawnić kuchenne prace i zdobyć mistrzostwo w tej jakże ważnej dziedzinie życia każdego z nas.

Wykaz rekomendowanych pozycji:

1.      Najlepsze na świecie zielone koktajle z owoców i warzyw : 101 przepisów na wyjątkowo smaczne, odżywcze, zdrowe i w stu procentach wegańskie smoothies / Tracy Russell.- Warszawa : "Mada", 2015

2.      Kuchnia Podkarpacia : [nie wierz gębie, połóż na zębie] / Elżbieta Kensy.- Rzeszów : "Libra", cop. 2004

3.      Zdrowe posiłki w kilka minut : spraw podniebieniu rozkosz... nie tracąc czasu na grę wstępną / Patricia M. Butkus.- Gliwice : "Helion", cop. 2007

4.      Dzika kuchnia / Łukasz Łuczaj.- Warszawa : "Nasza Księgarnia", 2013

5.      Sałatki : tylko sprawdzone przepisy / Carla Bardi.- Warszawa : "Imprint", 2007

6.      Gotuję, nie marnuję : kuchnia zero waste po polsku / Sylwia Majcher.- Warszawa : Buchmann - Grupa Wydawnicza Foksal, cop. 2018

Autor: Katarzyna Materna